Ce înseamnă prioritizarea pozitivității?
Poartă numele de priortitizare a pozitivității deoarece sugerează luarea de decizii și de organizare a vieții în moduri din care vor rezulta emoții pozitive.
Barbara Fredrickson, cercetător la Universitatea din North Carolina a descoperit că cei care priortizează pozitivitatea au un nivel al stării de bine mult mai crescut față de cei care doar își doresc să fie fericiți sau asteaptă ca un eveniment fericit să se întâmple.
Studiile sale au arătat că obsesia pentru fercire și fuga după aceasta poate provoaca mai multă nefericire.
În loc să ne afundăm în ceea ce simțim în fiecare moment, forțându-ne să fim fericiți și frustrandu-ne când nu ne simțim la fel de bine pe cât ne-am dori, am putea să ne planificăm activitățile zilnice astfel încât să declanșăm emoții pozitive, precum petrecerea timpului în natură, practicarea unui sport, cititul, etc.
Descoperă activitățile care te fac fericit!
Aceste activități pot varia de la persoană la persoană, cheia este să descoperim activitățile care ne provoacă o stare de bine și să le introducem în rutină noastră zilnică.
Patru moduri de introducere a prioritizarii pozitivității în viața de zi cu zi:
Sursă:
Catalino, L. I., Algoe, S. B. & Fredrickson, B. L. (2014). Prioritizing positivity: An effective approach to pursuing happiness? Emotion 14(6), 1155-1161.